Saturday, March 7, 2009

The Hero That Has Fallen


Adoi!!Hangin betul aku!!!Pentdrive aku masuk virus!!Sumbat je bontot pentdrive kat komputer Malik,satu bunyi kedengaran.

"Warning!Computer has detected a virus in this device."
Choose:

Ignore
Heal
Acces Deny
Move to vault
Delete

Aku choose delete kerana fail tersebut tidak begitu penting terhadapku..Tapi kemudian amaran muncul lagi,lagi, dan lagi dan lagi...Dan akhirnya a whole file dalam aku punya pentdrive dijangkiti virus...Aduh...file PSM kat situ,gambar ,sumber rujukan,pendekkata pentdrive tu ibarat nyawa aku...apa aku nak buat ne...

"ala koyok senang jek ko format pentdrive tu sudah..."suara sumbang otai bajet star kedengaran

yap bagi aku itu cara terbaik.aku right click kat image device,dan tekan format.maka habislah punah hilang semua hasil kerja penat lelah aku wat psm selama ini.dan selasa ini aku kena pergi ke Lab Building ambil data semula..dan sekali lagi virus jahanam tersebut akan memasuki pentdrive aku...

Haih.....Teknologi,kadangkala memudahkan,kadangkala menyusahkan...

P/S:gambar kat ats takde kena mengena,tapi aku tgk posting aku be4 tis sume takde gambar,aku letak le gambar kat entry baru ne..heh:)

1 comments:

Yogatta said...

aku tak paham dow ko cakap ape kat komen blog aku...