Tuesday, March 3, 2009

take note please..

sesungguhnya aku amat benci dengan perangai rakan-rakan seperti di bawah ini...except nombor 3,sekadar selingan sahaja..

keling nombor 1

"mat, ko call sape ne?"aku tanye mat yg tengah call seseorg.

"aku nak ajak si L ne minum.ko nak join skali ke?nak minum tempat baik punya.minah keje situ ne *tut* dia besar.slalu ktorang duk usha.aku ngan L slalulah minum situ.tempat dia dekat je ngan 25 jam."

"oh..ye ke?"aku tengok dompet.ada le duit syiling lima keping.cukup minum teh o ais.

"orait gak tu.tapi aku nak amik S dulu.aku dah ajak dia minum tadi." aku cakap kat mat

"ok.gerak la dulu.nnt jumpe kat sana."kata mat kepadaku.


pas amik S, aku gerak gi 25 jam.kami tunggu dalam 15 minit tapi mat tak kunjung tiba.so aku flip handset aku aku call nombor dia.

"mat mana ko?"aku tanye mat.
"ala sori la bro.gua tak jadi menum skali la.gua menum ngn kawan gua.sori k?"
lahabau punya mat....

keling banyak cakap

time meeting group.aku bertindak sebagai ketua.
"wei M.aku rasa nak bagi tugas mentenen ne kat kau.bleh buat tak?payah ne."
M jawab.."ala ko jangan risau la...ini simple laa..mudoh..bagi aku 3 hari,setel."
"betul ne M?"aku mintak kepastian.
"betul..nnt aku hntr kat ko pas siap."M jawab confident.

3 hari berlalu.due date seminggu.takpe aku yakin kat mat.2 hari sebelum htr assgmt aku mintak la kat dia.

2 hari before hantar assgmt pun tiba..
"M, da siap da keje aku bagi tu?"aku tanye
nada gelabah"alamak bro..sori la..aku byk keje la ne..psm lagi..takpe2 aku wat malam ne.."
"ok..ko jgn tak siap plak."sempat kot...fikirku..

1 hari before hantar..
"M..camne?siap sudah?"aku tanye buat kali kedua.
"eh da separuh dah..malam karang aku kasi k?"M jawab.
"ok ko jgn lewat plak.org nak wat slide ne..nk prepare lagi.."aku igtkan M
"ok bos.."

malam itu..
"M da siap lum?sent guna YM kat aku.."aku call M malam tu..mintak assgmt
"urm..bro...sebenarnya..aku tak reti wat la...aku da cuba da..tapi takleh jugak...camne ne bro...?"
aku pening..cibai M...cakap awal2 kan senang...

keling hari jumaat

Pukul 1.14 petang.hari jumaat.

S ternampak J depan rumah.
"J,jomlah gi semayang...tumpang aku pun bleh.."S ajak.
"yenade...ade pade gedega"J jawab dalam bahasa keling
"cis.asal hari jumaat jek tukar jadi keling.nak escape semayang jumaat la tu.blah la."aku jerit kat J.J senyum2 jek,sengih macam kerang busuk...

Moral of story: Harap rakan-rakanku tak menjadi manusia seperti di atas. walaupun aku agak cool namun tak bermaksud aku akan berdiam diri diperlakukan sedemikian rupa.handset ada,so apa2 hal just dial the number..bagitau apa masalah korang.tq

3 comments:

nuRRis said...

peh!!! aku salute la ko... aku pon anti perangai gitu.. huahuahua

zzxxcc said...

haha..actually masing2 penah buat begini..cuma tak kerap jekk..:)..

Anonymous said...

kalau baca xnak tinggal comment bleh x?